Rost

Rostok az étrendben

Figyelj a rostbevitelre! Az élelmi rostok fogyasztása nélkülözhetetlen az emésztés egészségének fenntartásához és a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozáshoz. A jó hír az, hogy sok kedvelt élelmiszer – akár a te kedvenceid is – rostokban igen gazdag. A legjelentősebb rostforrások a teljes kiőrlésű élelmiszerek, a zöldségek és gyümölcsök (a csonthéjasok is) valamint a hüvelyesek.

Étkezés
Elképesztően finom és gyönyörű. Kell ennél több?
Étkezés
Mert kakaóval jól indul a nap, ugye? Ezekkel a receptekkel nem csak a gyerekeknek, hanem neked is, mert tényleg nagyon egyszerű elkészíteni őket.
Étkezés
Ha eddig nem készítettél rizottót, itt az ideje! A legegyszerűbb rizottó recept mellett mutatunk egy olyan tippet is, ami bár nem rizottó, az elkészítése hasonló, és imádni fogod!
Étkezés
A zabpalacsinta a zabpehelynek köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, így hosszan tartó teltségérzetet ad, és folyamatosan látja el a szervezetet energiával.
Étkezés
Elronthatatlan és sütéssel együtt 30 perc alatt kész.
Étkezés
Sokat hallottad már, hogy több teljes értékű gabonából készült ételt kéne fogyasztani, de nem tudod, hogyan vezesd be ezeket az alapanyagokat a menübe, vagy a család nem rajong az ötletért? Nem kell ajtóstul rontani a házba, nézd meg, hogyan alakíthatod át az étrendedet lépésről lépésre.
Étkezés
Ezért szívesen lecseréled majd az eredeti receptet! Mesés palacsinta, próbáld ki akár reggelire is! Nem győzöd majd bezsebelni a dicséreteket.
Étkezés
Ez nem a hagyományos, vékonytésztás, tölteni való palacsinta, hanem a vastagabb fajta, aminek már a tésztája tartalmazza a gyümölcsöt. De, ha még izgalmasabbá tennéd, nyugodtan tegyél mellé a tányérra pár szem idénygyümölcsöt is!
Étkezés
Különleges tejes receptek, amiket egyszerűen elkészíthetsz otthon is.
Étkezés
Ha egy gyorsan elkészíthető, szuper finom, gluténmentes reggelire vágysz, ezt próbáld ki!