Étkezés
      
            
      
      
  
            Egyszerűen és gyorsan elkészíthető olasz recept.
      
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
 - 1 tojás
 - 2 tk pirospaprika
 - 2 tk oregánó
 - 1 gerezd fokhagyma összezúzva
 - 1 zsemle tejbe áztatva
 - 1 csokor petrezselyem felaprítva
 - 1 csokor bazsalikom apróra vágva
 - só, bors ízlés szerint
 - 1 üveg MAGGI bazsalikomos-fokhagymás paradicsomszósz
 - 3 ek olaj
 
Elkészítés
- A húsgolyóhoz keverd össze a húst, a fűszereket, a tojást és az alaposan kinyomkodott, és darabokra tépett zsömlét, kézzel dolgozd össze a masszát.
 - Formázz belőle diónyi méretű golyókat, és egy nagy, forró serpenyőben, olajon pirítsd őket pár percig.
 - Öntsd a húsgolyókra a paradicsomszószt, és alacsony lángon, fedő alatt főzd kb. 20 percig, amíg a húsgolyók átfőnek.
 - Köretben nagyon jól illik hozzá -és villámgyorsan el is készíthető- a kuszkusz. 
 
Ha a paradicsomszósz nagyon besűrűsödne, kevés vízzel higíthatod.
Ha pedig igazán különlegeset szeretnél, adj hozzá egy kevés vörösbort.