Vöröslencsés „hamis” lasagne

Étkezés
Vöröslencsés „hamis” lasagne
Igazi melengető komfortfogás, amit gyorsan és egyszerűen tudsz elkészíteni, de még gyorsabban fog elfogyni.
4

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 kk szárított oregánó
  • 1 kk szárított bazsalikom
  • 500 g vöröslencse átmosva
  • 1 csomag Maggi Bolognai spagetti alap XXL
  • 4,5 dl víz
  • 6-8 db lasagne lap
  • 10 dkg reszelt sajt vagy vegán termék, sajt alternatíva só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A Maggi alapot keverd csomómentesre 4,5 dl vízben és egy lábasban készíts belőle paradicsomszószt.
  2. Serpenyőben, forró olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gombát, majd szórd rá a fűszereket is, és még kb. 1 percig pirítsd.
  3. Add a zöldségekhez a megmosott lencsét és a Maggi szószt, és lassú tűzön, fedő alatt főzd kb. 12-15 percig, míg a lencse megpuhul.
  4. Ha megfőtt a lencse állítsd össze a tésztát: olajozz ki egy hőálló tálat, tegyél az aljára tésztalapot, teríts szét rajta vékonyan egy kevés ragut, majd tegyél rá egy újabb tésztalapot. Erre önts bőségesen ragut, helyezz rá egy tésztalapot, majd ismét a szószt. A tetejét szórd reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig.

Tálaláskor kínálj mellé friss salátát!