Falafel pitában zöldségekkel

Étkezés
Falafel pitában zöldségekkel
A falafel, azaz csicseriborsó-fasírt elkészítése ennél egyszerűbb nem is lehetne. Így pitába csomagolva, finom, friss zöldségekkel pedig egy szuper egyszerű, dekoratív, tápláló finomság. Készítsd el könnyű ebédnek, vacsorára, csomagold a suliba vagy a munkába, de még vendégvárónak is tökéletes. Ha uzsonnára csomagolod, ezt vedd figyelembe az adagolásnál: Oszd két kisebb darabra, vagy egyszerűen kisebb pitát és kevesebb falafelt csomagolj!
Ha vegán vagy tejmentes étrendet követtek, a tejtermékek és a majonéz helyett használj növényi alapú alternatívát
4

Hozzávalók

  • 2 csomag Garden Gourmet Falafel
  • 200 g zöldsaláta
  • ½ kígyóuborka karikákra vágva
  • 1/4 fej lilakáposzta
  • 200 g sárgarépa megpucolva, lereszelve
  • 100 g feta sajt
  • 4 ek majonéz vagy más szósz, amit szerettek 
  • 200 g hummusz
  • 4 db pita

Elkészítés

  1. A zöldségeket készítsd elő: alaposan tisztítsd meg őket, az uborkát vágd szeletekre, a sárgarépát pucold meg és reszeld le, a lilakáposztát vágd apróra.
  2. Készítsd el pár perc alatt a Garden Gourmet Falafelt a csomagoláson feltüntetett módon.
  3. A pitát forró, száraz serpenyőben pirítsd oldalanként kb. 2 percig, míg pirulni kezd.
  4. Ha a zöldségeket és a falafelt a képen látható módon szeretnéd a pitába tekerni, először kend meg a pitát hummusszal, tedd rá a salátát és a többi zöldséget, locsold meg a majonézzel, vagy ízlés szerint választott öntettel, és tedd rá a falafelt, majd kösd össze. 
  5. Ha azt szeretnéd, hogy a gyerekek meg tudják enni az iskolában, inkább vágj le egy keskeny csíkot a pita tetejéről, így a tészta kettényílik középen, és meg tudod tölteni. Ezután már pakolhatod is bele a sok finomságot. Vigyázz, ne tömd túl, hogy kényelmesen lehessen harapni! Ha pedig egészen biztosra szeretnél menni, egyszerűen csomagold külön a dobozban a lepirított, csíkokra vágott pitát, a falafelt és a zöldségeket.