Étkezés
      
            
      
      
  
            Ez egy nagyon jellegzetes olasz étel, az egyik legegyszerűbb tésztaféle, ami 10 perc alatt elkészül.
      
            2
      
Hozzávalók
- 220 g durum spagetti tészta
 - 3 gerezd fokhagyma összezúzva
 - 2 szárított chili összemorzsolva
 - kb. 0,5 dl olívaolaj
 - reszelt parmezán
 - só ízlés szerint
 - pár csepp citromlé
 
Elkészítés
- A tésztát sós vízben főzd ki.
 - Közben a fokhagymát és az összemorzsolt chilit az olajban enyhén pirítsd meg. Óvatosan, hogy ne száradjon ki a fokhagyma, és ne is égjen oda. Mivel elég sok olajban sül, az még akkor is dolgozik, mikor levetted a tűzről!
 - Ha a tészta kifőtt, öntsd rá a fokhagymás, chilis olajat, jól forgasd meg benne.
 - Tálaláskor locsold meg egy kevés citromlével (elhagyható) és szórd meg parmezánnal.
 - A fokhagyma és a chili mennyisége természetesen tetszés szerint módosítható. Lehet rá szeletelni olívabogyót, de sült garnélával is nagyon finom.