Étkezés
      
            
      
      
  
            A zabpalacsinta a zabpehelynek köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, így hosszan tartó teltségérzetet ad, és folyamatosan látja el a szervezetet energiával.
      
Hozzávalók
A tésztához
- 2 tojás
 - 2 dl víz
 - 1 dl tej vagy növényi ital
 - 20 dkg zabpehely ledarálva
 - só, bors ízlés szerint
 
Töltelékhez
- Bármi jöhet, amit szerettek: sonka, kolbász, apróra vágott paprika, hagyma, gomba, spenót, zöldborsó, sajt
 
Elkészítés
- A felvert tojásokat keverd össze az őrölt zabpehellyel, folyadékkal és a fűszerekkel. Akkor jó, ha a massza sűrű palacsintatészta állagú. Tehát sűrű, de még folyékony.
 - Keverd bele a „töltelék” hozzávalóit.
 - Öntsd a masszát forró, enyhén kiolajozott palacsintasütőbe, pár perc alatt süsd mindkét oldalát készre.