Étkezés
      
            
      
      
  
            2
      
Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
 - 1 csomag zöldspárga megpucolva
 - 1 csokor petrezselyem felaprítva
 - 2 kis szem burgonya kockákra vágva
 - 5 dl víz
 - 1,5 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség
 - 1 dl tejszín
 - 2-3 ek olaj vagy vaj
 - só, bors, szerecsendió ízlés szerint
 - szezámmag a tálaláshoz
 
Elkészítés
- A spárgákat tisztítás után aprítsd 2-3 cm-es darabokra.
 - Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon dinszteld meg, öntsd rá a spárgákat és a krumplit, pirítsd fél percig, majd az egészet öntsd fel 5 dl forró vízzel.
 - Keverd el a vízben a MAGGI zöldséges házias levesalapot, és addig főzd, míg a zöldségek megpuhulnak.
 - Add a leveshez a petrezselymet, főzd még 1 percet.
 - Botmixerrel turmixold pépesre, keverd bele a főzőtejszínt, rottyants rajta egyet, majd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd.
 - Egy kevés citromlével még izgalmasabbá teheted, miután levetted a tűzről, remekül kiemeli az ízeket.
 - Tálaláshoz szórj a tetejére pirított szezámmagot, vagy 1-2 egészben hagyott spárgát.