Étkezés
      
            
      
      
  
            Ha szereted a lecsót, ezt a receptet is imádni fogod. Mediterrán lecsó sok-sok paradicsommal és különleges fűszerezéssel.
A lecsó a tavasztól őszig tartó napfényes időszak jolly jokere. Itt a zamatos paradicsom és paprika, percek alatt összedobhatsz hát belőle egy klassz lecsót ebédre vagy vacsorára.
      
A lecsó a tavasztól őszig tartó napfényes időszak jolly jokere. Itt a zamatos paradicsom és paprika, percek alatt összedobhatsz hát belőle egy klassz lecsót ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 3-4 ek olaj
 - 1 db vöröshagyma apróra vágva
 - 1 db paprika kis kockákra vágva
 - 1 db kaliforniai paprika kis kockákra vágva
 - 2 gerezd fokhagyma összezúzva
 - 1 tk. őrölt koriander
 - 1 tk. pirospaprika
 - 1/2 tk. őrölt római kömény
 - szárított chili ízlés szerint (elhagyható)
 - só, bors ízlés szerint
 - 6 db paradicsom kockákra vágva
 - 1,5 dl MAGGI Zöldfűszeres Bolognai Szósz
 - 1 tk cukor
 - 6 db tojás
 - 1 csokor petrezselyem felaprítva
 
Elkészítés
- Serpenyőben forró olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, feldarabolt paprikát és a porfűszereket, és kevergetés mellett főzd, míg a paprika megpuhul (kb 10 perc). Ha úgy érzed, nincs alatta elég folyadék, adj hozzá egy kevés vizet, nehogy a fűszerek vagy a hagyma odaégjenek.
 - Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, a paradicsomszószt és a cukrot is, majd főzd újabb 10-12 percig, míg a paradicsomszósz elkezd besűrűsödni. Kóstold meg, és fűszerezd, ha szükséges.
 - Egy kanál segítségével készíts a zöldséges masszába 6 mélyedést a tojásoknak, majd ezekbe üsd bele egyesével a 6 tojást.
 - Fedő alatt, alacsony lángon főzd, amíg a tojások megsülnek.
 - Végül szórd bele a petrezselymet.