Étkezés
      
            
      
      
  
            A híres vietnami pho levesre hasonlít leginkább ez a recept, csak egy kicsit leegyszerűsítettük. A leves lelke az intenzív, gyömbéres, fahéjas marhahús alaplé, a levesbetétként használt rizstészta és a friss zöldfűszerek.
      
            8
      
Hozzávalók
- 1 üveg MAGGI Házias Levesalap – Marha
 - 3,5 l víz
 - 1 hagyma
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1 ujjnyi gyömbér
 - 400 g marha lábszár vagy hátszín
 - 5 csillagánizs
 - 3 szegfűszeg
 - 1 szál fahéj
 - pár szem egész feketebors
 - só ízlés szerint
 - 200 g keskeny rizsmetélt
 
A tálaláshoz
- 1 újhagyma karikákra vágva
 - 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
 - 1 csokor koriander
 - 1 chili paprika
 - 1 citrom vagy lime gerezdekre vágva
 
Elkészítés
- A MAGGI Házias Levesalapból 2 l víz hozzáadásával készíts marhahús alaplevet.
 - Száraz serpenyőben pirítsd meg a félbevágott hagymát, a megpucolt, nagyobb darabokra vágott gyömbért és a többi fűszert, majd a megpucolt fokhagyma gerezdekkel együtt tedd a levesbe, főzd 40-50 percet.
 - A marhahúst vágd hajszálvékony szeletekre, és a főzési idő utolsó pár percére tedd a forró levesbe. Ha sikerült tényleg hajszál vékonyra vágni a húst – könnyebb vágni, ha előtte mélyhűtőbe teszed -, ehhez pár perc bőven elég.
 - Úgy időzítsd a főzést, hogy a vége előtt 30 perccel áztasd a rizstésztát hideg vízbe.
 - 30 perc elteltével vedd ki a tésztát a vízből, és zárd el a gázt a leves alatt.
 - Merd a leszűrt levest a tésztára, szedj hozzá a főtt húsból.
 - Külön tálkákban tálalj mellé karikákra vágott újhagymát, vékonyra szelt fokhagymát, citromot, chilit és friss koriandert.