Étkezés
      
            
      
      
  
            Nem kell órákon keresztül főzni, mégis nagyon különleges, tartalmas lesz ez a leves, amit bármikor bedobhatsz, ha egy melengető finomságra vágysz.
      
            2
      
Hozzávalók
- 2 ek vaj
 - 1 fej vöröshagyma karikákra vágva
 - 2 szál újhagyma
 - 1 kaliforniai paprika vagy kápia paprika
 - 4-5 csiperke gomba
 - 1 db csirkemell ujjnyi vastag csíkokra vágva
 - 1 csokor petrezselyem vagy koriander
 - szárított chili ízlés szerint - elhagyható
 - 1 l víz
 - 3 ek MAGGI Házias levesalap - Tyúk
 - 1,5 dl kókusztej
 - ½ citrom leve és héja
 - só, bors ízlés szerint
 
Elkészítés
- Vajon süsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a kockákra vágott kaliforniai paprikát és a karikákra vágott gombát. Pirítsd őket pár percig.
 - Önts a zöldségekre a vizet, amikor felmelegedett, add hozzá a MAGGI Tyúkos Házias levesalapot, majd tedd bele a csirkemellet is. Főzd kb. 30 percig, míg a hús megfő.
 - Add hozzá a reszelt citromhéjat és a citrom levét, öntsd fel a kókusztejjel, és forralj rajta egyet.
 - Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a petrezselymet és/vagy a koriandert is. Érdemes korianderrel kipróbálni, nagyon jellegzetes karaktert ad az ételeknek.
 
Ennek a levesnek kifejezetten jót tesz a csípősség, ha azonban nem rajongsz a pikáns ételekért, vagy gyerekek is eszik, hagyd ki belőle a chilit, vagy utólag csípősítsd a felnőttek adagját.