Étkezés
      
            
      
      
  
            Ha még izgalmasabbá tennéd ezt a zöldségfasírtot, a petrezselyem helyett használj koriandert, a fűszerkömény helyett pedig római köményt!
      
Hozzávalók
- 1 db közepes édesburgonya
 - 1 csicseriborsó konzerv
 - 100 g quinoa
 - 1-2 ek olívaolaj
 - 1 kk őrölt fűszerkömény
 - 1 kk pirospaprika
 - 1 csokor friss petrezselyem
 - só, bors ízlés szerint
 
Elkészítés
- Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben.
 - 220 fokra előmelegített sütőben süsd meg a meghámozott, kockákra vágott édesburgonyát. Miután puhára sült, hagyd hűlni, és turmixold krémesre.
 - A csicseriborsó konzervről öntsd le a levét, a felaprított petrezselyemmel együtt keverd az édesburgonya püréhez, villával enyhén nyomkodd össze.
 - Keverd a masszához a quinoát, a fűszereket, valamint az olívaolajat, és nedves kézzel formálj belőle gombócokat.
 - 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin kb. 30 perc alatt süsd készre.