Étkezés
      
            
      
      
  
            Itt a friss új cékla a piacokon, kár lenne kihagyni ezt a kivételes színű mártogatóst a repertoárból. Ha eddig nem próbáltad a céklát sütve, itt az ideje. Teljesen más az íze, mint az ecetes céklasalátában. Az intenzív földes íz helyett inkább az édeskés aromák kerülnek előtérbe, ezért is egészíti ki nagyszerűen a pikáns torma.
      
            2
      
Hozzávalók
- 2 kisebb cékla
 - 2 tk reszelt torma
 - só, bors ízlés szerint
 - 1 ek citromlé
 - 1 csokor petrezselyem felaprítva
 - 1 ek olívaolaj
 
Elkészítés
- A céklákat pucold meg, vágd apró kockákra, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak. (kb. 25 perc)
 - A sült céklát a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre.
 - Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, vagy akár tejszínt is.