Túrógombóc roppanós bundában 

Étkezés
Roppanós túrógombóc recept
Így lesz a túrógombóc gluténmentes finomság. A ropogós külső és a lágy belső találkozása pedig feledhetetlen. Mostantól mindig így akarod majd készíteni. 

A hagyományos túrógombóc is nagy kedvenc a legtöbb háztartásban, ez a változat viszont minden várakozást felülmúl. Ahogy a roppanós kukoricapehely után a lágy túróba harapsz, és közben a gyümölcsszósz édeskés-savanykás selymessége is megérkezik, az maga a csoda. 

Jó hír, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, úgyhogy ha eddig csak étteremben etted, ideje otthon is kipróbálni. Ha figyelsz a hozzáadott cukor mennyiségére, akkor pedig lelkiismeret-furdalás nélkül ehetitek ezt a finom, gluténmentes desszertet. Ideális választás egy kiadósabb leves mellé, de a vendégeket akkor is elkápráztathatod vele, ha kávé mellé kínálod. 

Túrógombóc roppanós bundában recept

4

Hozzávalók

A gombóchoz 

  • 250 g tehéntúró 
  • 3-4 ek aprószemű zabpehely (ha gluténmentes étrendet követsz, figyelj hogy gluténmentes legyen) 
  • 2 tojás 
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 ek méz 
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja 
  • csipet só 

 

A roppanós bevonathoz 

 

Tálaláshoz 

  • 200 g piros gyümölcs (lehet fagyasztott is) 
  • 1 ek méz cukor 
  • 1 ek víz 

Elkészítés

  1. Keverd össze a gombóc hozzávalóit egy tálban és hűtőben hagyd állni legalább 20 percig. A zabpehely ugyanúgy megszívja magát, mint a búzadara. 
  2. Vizes kézzel formálj gombócokat és tedd forrásban levő, de nem lobogó vízbe. 
  3. Akkor vannak kész a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére. Ekkor vedd ki őket a vízből és forgasd meg az összetört kukoricapehelyben. 
  4. Tálaláshoz a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöt forró lábosban, kevés vízen kezdd el főzni, add hozzá a mézet vagy cukrot, és keverd addig, míg a gyümölcs puha, a keletkező szósz pedig a méztől kicsit szirupos lesz.