Étkezés
      
            
      
      
  
            A gyerekek egyik kedvenc muffinja lesz ez a sütőtökös finomság, amiben ráadásul nincs hozzáadott cukor.
      
            15
      
Hozzávalók
- 250 g krémesre sült, édes sütőtök
 - 80 g királydatolya forró vízbe áztatva
 - 130 ml tej vagy növényi ital (pl. rizs vagy zab ital)
 - 3 ek. olaj
 - 3 db tojás
 - 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
 - 100 g zabpehelyliszt
 - 100 g darát dió
 - 1 csomag sütőpor
 - 1 mokkáskanál fahéj
 - késhegynyi őrölt szegfűszeg
 - késhegynyi őrölt szerecsendió
 - késhegynyi őrölt gyömbér
 - 1 csipet só
 
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra.
 - A tojásokat robotgép segítségével keverd habosra egy csipet sóval.
 - A forró vízbe áztatott datolyát szűrd le, majd egy botmixer segítségével turmixold a tojásokhoz.
 - Add hozzá az olajat, valamint a pürésített sült sütőtököt és alaposan keverd össze.
 - Add a lisztekhez a darált diót, a sütőport és a fűszereket, majd öntsd hozzá a sütőtökös masszához.
 - A muffinformákat béleld ki muffinpapírral, majd ¾-ig minden formába kanalazz a masszából.
 - Helyezd az előmelegített sütőbe kb. 30 perc alatt süsd készre. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta.
 
Reggelire a gyerekeknek kínálj mellé egy bögre kakaót, NESQUIK kakaóitalporból!