Étkezés
      
            
      
      
  
            A cukkini rendkívül sokoldalú zöldség, akár sütemények alapanyagának is kiváló. Így lesznek ezek a muffinok puhák, szaftosak és fantasztikusan finomak.
      
            12
      
Hozzávalók
- 2 kisebb cukkini lereszelve, alaposan kinyomkodva
 - 100 g görög joghurt
 - 230 g teljes kiőrlésű liszt
 - 40 g cukrozatlan kakaópor
 - 1 tk sütőpor
 - 1 kk szódabikarbóna
 - 1 kk teáskanál só
 - 120 g barnacukor
 - 50 ml olvasztott vaj vagy növényi olaj
 - 2 tojás (szobahőmérsékletű)
 - 1 tk vanília kivonat
 - 1 tábla étcsokoládé
 
Elkészítés
- Nagylyukú sajtreszelőn reszeld le a megpucolt cukkinit, majd alaposan nyomkodd ki a levét. Ez azért fontos, mert ha nagyon lédús marad, eláztatja a tésztát. Akkor elég a mennyiség, ha a reszelt cukkini kb. 1,5 bögrényi lesz (2,5 dl-es bögre)
 - Egy nagyobb edényben keverd össze a görög joghurtot, olajat és a cukrot, majd mikor sima krém lett belőle, add hozzá a vanília kivonatot, és a tojásokat egyesével. Közben kevergesd. Végül jöhet bele a cukkini is. Ha kész a massza, tedd félre.
 - Egy másik edényben keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd add a masszához, és alaposan keverd el, hogy a száraz összetevők szépen elvegyüljenek a tésztában.
 - Reszelj le, vagy törj apró darabokra 1 tábla étcsokit, és keverd ezt is a tésztába
 - A muffin formákat kend ki vajjal, majd ¾-ig töltsd meg őket a masszával.
 - 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig, a sütési idő végén szórhatsz még a tetejére csokit, hogy szépen ráolvadjon.
 
Akkor sültek meg a muffinok, amikor, ha beleszúrsz egy hústűt, vagy kést és az úgy jön ki, hogy nem marad rajta tészta.