Étkezés
      
            
      
      
  
            Ha már itt a szezonja az almának, akkor süss belőle pár finom muffint. Kitűnő meleg uzsonna frissen, de másnap tízóraira is remek lesz.
      
            12
      
Hozzávalók
- 12 dkg finomliszt
 - 8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
 - 3 db tojás
 - 10 dkg vaj
 - 8 dkg datolyapaszta
 - 0,6 dl tej
 - 2 ek joghurt
 - 2 alma
 - 1 cs sütőpor
 - 1 kk fahéj
 - csipetnyi só
 - 10 dkg dió - elhagyható
 
Elkészítés
- Hámozd meg az almákat, az egyiket reszeld le nagylyukú reszelőn, a másikat vágd apró kockákra. Ha diót is teszel a muffinba, törd rusztikus, nagyobb darabokra.
 - A datolyapasztát kisebb darabokra tépve tedd a tejbe, hagyd állni egy keveset, majd villával alaposan dolgozd el benne.
 - A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd össze a tojásokkal, majd add hozzá a datolyapasztás tejet és a sót.
 - Ezután jöhet hozzá a liszt, sütőpor, fahéj és a joghurt, végül a reszelt és a darabolt alma. Ha diót is teszel bele, azt a legvégén keverd bele.
 - Öntsd a masszát muffin formába és 210 fokra előmelegített sütőben süsd 5 percig. 5 perc után vedd le a hőfokot 180 fokra, és süsd további 20 percig.