Étkezés
      
            
Spontán összejövetel van kialakulóban és ötleted sincs, hogy mivel kínáld meg a vendégeket? Lehet, hogy csak a hűtőben kell körülnézned és máris lesz mit az asztalra tenni!
      
            Mindennek megvan a titka. Például egy-egy olyan alapanyag, amiből mindig érdemes otthon tartanod. A következő receptjeink alapja a leveles tészta, ami egy igazi jolly joker a konyhában. Meglátod, hogy ezekhez a receptekhez nem is kell sokkal több alapanyag és sok idő sem.
Sajtos batyuk
Gyors vendégváró vagy otthoni kényeztetés.
      
            4
      
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
 - 1 nagy tejföl
 - 2 gerezd fokhagyma összezúzva
 - 300 g gouda sajt
 - 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
 
Elkészítés
- Reszeld le a sajtot, majd keverd össze a tejföllel, a zúzott fokhagymával és a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Sót ne adj hozzá, mert a fűszerkeverék tartalmazza a sót is!
 - A leveles tésztát vágd egyforma négyszögekre, a közepébe tegyél a sajtos keverékből annyit, hogy utána még össze tudd zárni.
 - Összehajtogatás: a négy csücskét fogd össze középen és tekerj rajta egyet.
 - 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.
 - Ha szeretnéd, hogy még szebb, aranybarna legyen a batyu, kend meg tojással a tetejét!
 
Görög tekercsek
4
      
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
 - 250 g csirkemell sonka
 - 100 g feta
 - 1,5 dl MAGGI Klasszikus bolognai szósz
 - 1 tk MAGGI Gyros fűszerkeverék
 
Elkészítés
- Keverd össze a bolognai szószt a morzsolt fetával, és add hozzá a MAGGI Gyros fűszerkeveréket.
 - Terítsd ki a leveles tésztát és kend meg egyenletesen a fetás, fűszeres szósszal.
 - A sonka szeleteket tedd a krémre úgy, hogy teljesen lefedjék a tésztát mindenhol.
 - A hosszabb oldala mentén szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd kb. 1cm-es szeletekre, így csigákat fogsz kapni.
 - A csigákat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd aranybarnára.
 - A teljes görög élményhez készíts hozzá egy tzatzikit: 1 kígyóuborkát reszelj le, sózd meg, majd nyomkodd ki alaposan a levét. Keverd össze 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 doboz görög joghurttal vagy tejföl és joghurt keverékével és 1 ek olívaolajjal. Hidd el, mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!
 
Gombás párnácskák
Gombával, sajttal töltött leveles tészta finomság.
      
            4
      
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
 - 3-4 nagyobb fej csiperkegomba
 - 1 db vöröshagyma apróra vágva
 - 200 ml főzőtejszín
 - 250 g trappista sajt
 - 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
 - 2 ek olaj
 
Elkészítés
- A felaprított vöröshagymát forró olajon pirítsd üvegesre.
 - Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverve pirítsd meg.
 - Ameddig sül a gomba, addig reszeld le a sajtot.
 - Mikor már elfőtt a gomba leve, öntsd rá a főzőtejszínt és add hozzá a MAGGI Fokhagymás fűszerkeveréket. Mivel a fűszer már a sót is tartalmazza, nem lesz szükség külön sózásra.
 - Hagyd, hogy a szósz egyszer felforrjon, aztán vedd le a tűzről.
 - Most jön a párnácskakészítés: terítsd ki a leveles tésztát és vágd fel 6 egyenlő négyszögre.
 - A gombás töltelékből tegyél minden négyszög egyik felére, szórj bele egy kis sajtot, majd hajtogasd össze.
 - Ha összehajtogattad, mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatod.
 
Ugyanez a finomság paradicsomos változatban is elkészíthető. Ez esetben a tejszín helyett használj MAGGI szószt. Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek?