A medvehagyma nem véletlenül nagyon népszerű alapanyag a magyar konyhában. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető íze igazi pluszt visz a legegyszerűbb receptekbe is. Miért ne élnél a lehetőséggel, és színesítenéd a húsvéti menüt is medvehagymával?
Gondolj csak bele, milyen finom lesz a vendégváró pogácsa, ha medvehagymát sütsz bele? És a medvehagymás tojáskrém vagy tojássaláta mekkora siker lesz a vendégek körében?
Ha pedig a sonkás recepteket emelnéd új dimenzióba úgy, hogy közben nem kell órákig a konyhában sürgölődnöd, mindenképp görgess lejjebb rakott receptünkért, ami egyébként húsvét utáni maradékmentésre is tökéletesen alkalmas.
Tudtad, hogy a medvehagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír? Többek között segíthet a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van a koleszterinszintre, segíti az emésztést. Bővelkedik C-vitaminban, magnéziumban és cinkben.