Ez a fantasztikus közel-keleti csicseriborsókrém az egyik kedvenc szendvicskrémünk.
      
            Vendégvárónak friss zöldségekkel tálalva remek választás, de csicseriborsó fasírttal főételként is megállja a helyét. 
A csicseriborsó élelmi rostokban gazdag, míg a szezámmag magas kalcium tartalmáról ismert. Így az egészséges étrend egyik remek receptje lehet. 
Csicseriborsókrém recept
  
      
    
  
  
    
            4
      
            235
      
    
  Hozzávalók
    
            
	- 20 dkg száraz csicseriborsó
 
	- 10 dkg szezámmag
 
	- 1 tk őrölt római kömény
 
	- 1-2 gerezd fokhagyma
 
	- 1 ek citromlé
 
	- kb. 1,5 dl olívaolaj (lehet extra szűz is)
 
	- só, bors ízlés szerint
 
 
      
   
  Elkészítés
    
            
	- Az előzőleg éjszakára beáztatott csicseriborsót 30 percig főzd.
 
	- Közben készítsd el a hummusz egyik fő összetevőjét, a tahinit, azaz a szezámpasztát. Ehhez a szezámmagot száraz serpenyőben, közepes lángon folyamatos rázogatás mellett pirítsd világosbarnára. (Óvatosan, mert ha megbarnul, keserű lesz.) 
 
	- Kevés olívaolajjal sűrű krém állagúra turmixszold. 
 
	- Amikor megfőtt a csicseriborsó, szűrd le (a főzőlevet ne öntsd ki, még szükség lesz rá!) Add hozzá a szezámpasztát, a római köményt, fokhagymát, citromlét, sót, borsot, olívaolajat, és egy kevés főzőlevet.
 
	- Az összetevőket alaposan turmixszold össze. A sűrűségét a főzőlé és az olívaolaj mennyiségével szabályozhatod, ezért azt érdemes fokozatosan adagolni. Akkor jó, ha szép, világosbarna krémet kapsz.