Epres desszertek kávé mellé

Étkezés
Desszertek eperrel morzsasüti
Hurrá, itt az eperszezon! Hozd ki belőle a legtöbbet, edd rendszeresen, változatosan, hiszen könnyen beillesztheted az kiegyensúlyozott étrendbe. Ezzel a két recepttel pedig egyszerűen nem nyúlhatsz mellé.

Az eper finom, mutatós, vitaminban gazdag, a nyár hírnöke. Amíg a szezonja tart, érdemes belőle mindig tartani otthon. Magában is mennyei, de egy-két trükkel tovább fokozhatod az élvezeteket. Az eper tökéletes reggeli joghurt mellé, zabkására vagy akár salátákba is, és végül, de nem utolsó sorban fantasztikus desszert alapanyag. Itt van rögtön ez az epres morzsasüti vagy a villámgyorsan elkészíthető házi epres fagyi. Desszertnek, kávé mellé vagy épp, amikor jólesik. 

Tudtad? Az eper gazdag C-vitaminban és mangánban, de rost-, magnézium- és B6-vitamin tartalma is jelentős. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően akár bizonyos betegségek megelőzésében is segíthet, alacsony kalóriatartalma miatt pedig még a diétás étrendbe is könnyen beilleszthető. 

Epres-kakaós morzsasüti

Epres-kakaós morzsasüti

4

Hozzávalók

  • 30 dkg eper 
  • 1/2 citrom leve 
  • 15 dkg hideg vaj (+kevés a tepsi kikenéséhez) 
  • 15 dkg liszt  
  • 12 dkg cukor + 2 ek cukor a gyümölcsre 
  • 1 ek étkezési keményítő 
  • 2 ek NESQUIK kakaópor

Elkészítés

  1. Alaposan mosd meg, majd darabold fel az epret, szórd meg a cukorral, önts rá citromlevet, majd keverd össze a keményítővel. 
  2. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, tedd az aljába a gyümölcsöt. 
  3. A lisztet keverd össze a cukorral, a kakaóporral és morzsold össze a lereszelt, vagy felkockázott hideg vajjal. Az így keletkezett tésztamorzsát szórd a gyümölcs tetejére. 
  4. 200C fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg a teteje megpirul (kb. 40 perc), és a gyümölcsök sziruposan bugyognak.

Ha már desszert, kortyolj el mellé egy finom forró kávét! A NESCAFÉ® Dolce Gusto® olasz ihletésű kávékapszuláival képzeletben pillanatok alatt Nápoly hangulatos kávézóiba repülhetsz, átélheted Róma izgalmas forgatagát, elmerülhetsz a milánói eleganciában vagy felfedezheted Palermo titkait.Magas nyomású rendszerünknek köszönhetően, olasz stílusú kapszulaválasztékunkkal egy gombnyomással megteremtheted otthonodban az olasz kávézási élményt. Az eredmény egy ellenállhatatlan eszpresszó sűrű crema réteggel a tetején.

Házi epres fagyi percek alatt

Epres fagyi desszert
Nem „igazi” fagyi, azt azért egy kicsit tovább tart elkészíteni, viszont hűsítő villámdesszertnek tökéletes. Nagyon gyümölcsös, nagyon finom, laktózmentes, és ha nem akarod, még cukrot vagy édesítőt sem kell hozzáadni, úgy is ízleni fog. Ezt a házi fagyi receptet azért jó, ha megjegyzed, mert nagyon változatosan elkészítheted attól függően, hogy épp mihez van kedved vagy melyik gyümölcsnek van szezonja.
4

Hozzávalók

  • 2 db feldarabolt, fagyasztott banán 
  • 15 dkg fagyasztott eper 
  • 1/2 dl kókusztej

Elkészítés

  1. A fagyasztott gyümölcsöket tedd turmixgépbe, és öntsd fel a kókusztejjel. 
  2. Kezdd el a gyümölcsös-kókusztejes elegyet turmixolni. Akkor lesz jó, amikor krémes állagú, nem darabos, de nem is folyós. Ha túl darabosnak érzed, adj még hozzá kókusztejet. 
  3. Tálald tálkákba, és már ehetitek is.

Ha a gyerekek jobban szeretik a jégkrém formájú fagyit, a krémes masszát töltsd jégkrémformába, és tedd vissza a mélyhűtőbe. Így persze több türelemre van szükség míg megdermed, cserébe viszont igazi jégkrém élményben lesz részetek.