Halfasírt, amit mindenki imádni fog

Étkezés
Halfasírt
A karcsú idomok kedvelői a hagyományos, bő olajban sült ételeknél alacsonyabb kalóriatartalma miatt szeretik, a kiegyensúlyozott táplálkozás kedvelői a hal egészségre gyakorolt hatása miatt.

A gyerekek azért, mert ez a halrudacskák és a fasírt ötvözete, az anyukák azért, mert nem lesz olajszag a lakásban, na meg azért, mert a gyerekek is szeretik.

Halfasírt

Halfasírt

Hozzávalók

  • ½ kg összetördelt halhús
  • 1 tojás
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
  • ½ fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 zsemle 2 dl tejbe áztatva
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint (a sóval óvatosan bánj, mert a fűszerkeverék már tartalmaz sót)
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

  1. A tejbe áztatott zsemléből alaposan nyomd ki a tejet, és a zsemlét tépkedd apró darabokra.
  2. Keverd hozzá a többi hozzávalót, és gyúrd egységes masszává.
  3. Formázz a masszából gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában.
  4. Tedd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsire, spriccelj rájuk egy kevés olajat.
  5. 180 fokra melegített sütőben süsd, amíg a fasírok megpirulnak.

Köretnek próbáld ki mellé a zellerpürét!